Wanneer je een nieuwe laminaatvloer hebt laten leggen ben je daar natuurlijk vooral op het begin erg zuinig op. Maar een krasje of vlekje is snel gemaakt. Om dat te voorkomen is er genoeg op de markt om je vloer te sparen van krassen en kleine beschadigingen. De meeste schade wordt vaak niet gemaakt door het lopen op de vloer, maar het gesleep met meubels. Uit jarenlange ervaring in de vloeren branche hebben wij een top 5 samengesteld tegen krassen.

Laminaat beschermen tegen krassen

krassen

Top 5 tips tegen krassen

  1. Je kent ze vast wel, de gewone ronde viltjes die op maat geknipt kunnen worden. Het voordeel van deze viltjes is dat ze vrijwel onzichtbaar zijn onder de meubels. Ook zijn ze erg betaalbaar en makkelijk in gebruik. Denk er wel aan dat ze na een tijdje losraken en dus vervangen moeten worden.
  2. Toch liever een creatievere oplossing? Deze sokjes voor je tafel- of stoelpoten zijn er niet alleen grappig uit, maar zijn ook nog is leuk om te maken. Geen tijd of zin om ze zelf te maken? Op deze site staan er honderden te koop.
  3. Deze oplossing lijkt een beetje op die van nummer 1, alleen deze monteer je met een spijker. Het nadeel hiervan is dat je een spijker aan de onderkant van je meubel moet slaan. Bij een deel van je meubels wil je dat waarschijnlijk niet. Het voordeel hiervan is wel dat hij bijna niet los te krijgen is. Let alleen wel op dat je dit dus niet bij antieke kasten of iets dergelijks doet.
  4. Dit is misschien wel de meest simpele oplossing. Het enige wat je nodig hebt is een schaar, een oude slipper en goede lijm. Pak een oude slipper en knip er de juiste maten uit en plak hem op poten van je meubels.
  5. Heb je nou poten met wieltjes eronder? Wij adviseren je om er een pvc mat onder te leggen. Ze zijn er in alle soorten en maten te krijgen. Let ook vooral op de dikte van de mat. Je wilt immers niet dat de mat na een tijdje scheurt. Op deze site staan ze te koop.

Heb je na het lezen toch nog vragen? Twijfel niet om contact met ons op te nemen. Je kan ook altijd langskomen bij onze showroom in Vianen. Hier kan je al onze vloeren onder natuurlijk licht zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.