Waarom is acclimatiseren nodig?

Door de enorme laminaatvloeren tegenwoordig is het kiezen van een laminaatvloer bijna lastiger dan het leggen zelf. Veel mensen vergeten dat laminaat tijd nodig heeft om te wennen aan de nieuwe temperaturen. Vaak worden laminaatvloeren voor de verkoop opgeslagen in grote loodsen waar het vooral in de winter koud is. Wanneer de laminaatvloer vervolgens gekocht wordt en direct thuis wordt gelegd, krijg het een shock van de warme temperatuur. Dit zorgt ervoor dat het laminaat uitzet en bol kan staan met alle gevolgen van dien. Gelukkig is dit gemakkelijk tegen te gaan, we leggen het hier verder uit.

Hoe het werkt

Acclimatiseren is simpel gezegd het laten liggen van de laminaatvloer in de kamer waar deze uiteindelijk komt te liggen. Meestal staat dit ook op de verpakking van het laminaat. Voor een standaard laminaatvloer is 2 a 3 dagen acclimatiseren vaak al voldoende. Voor een tegellaminaat vloer adviseren wij al snel 4 dagen.

acclimatiseren

Wat kan je verder doen?

Bij het leggen is het van belang voldoende ruimte te houden. Laminaat zal altijd iets werken waardoor het ruimte nodig heeft tussen de plint en de vloer, een centimeter is genoeg. Laat u uw vloer leggen? Zorg dan dat de vloer door een professionele legger gelegd wordt. Een goedkope klusjesman scheelt misschien een paar tientjes. Maar het resultaat in combinatie met de garantie van een strakke vloer, ook na 5 jaar, zou het verschil al snel kunnen maken. Denk dus goed na over wie u inschakelt over het leggen van uw laminaatvloer.

Zit u toch nog met vragen? Twijfel niet om ons te contacteren. Wij hebben jarenlang ervaring met vloeren en zullen vast en zeker een mooie oplossing weten. Hier kunt u contact met ons opnemen. Ook kunt u altijd langskomen in onze showroom in Vianen. U hoeft zelf geen afspraak in te plannen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.