Heb je net een nieuwe laminaat of lamelparket vloer met daarbij een bijpassende ondervloer bij ons gekocht. En ben je van plan om zelf lekker te gaan stoeien met je nieuwe aanwinsten? In deze blog gaan we je stapsgewijs uitleggen hoe je het beste en het snelst een ondervloer kan leggen.

Stap 1

De voorbereiding

De benodigdheden die je nodig heb voor het leggen van je ondervloer zijn:

  • stofzuiger & bezem
  • potloot
  • rolmaat & winkelhaak
  • stanleymes
  • de ondervloer zelf
  • eventueel egaline (egaliseerpasta) voor een betonnen ondergrond

Stap 2

Ondergrond glad maken

Voordat je aan de slag gaat zorg er dan voor dat je ondergrond zo glad mogelijk is. Verwijder de oneffen (bijvoorbeeld oud tapijt, uitstekende spijkers etc.) heden en vul de gaatjes en kieren op. De gaatjes kunnen opgevuld worden met egaline. Wanneer je dit hebt gedaan maak je de ondergrond stof en vetvrij.

Ondervloer makkelijk snijdenVloer kopen in Raamsdonksveer

Stap 3

Ondervloer platen leggen

Laat het echte werk beginnen! Het leggen van de ondervloer. Leg de ondervloer platen los op de ondergrond of vochtfolie. Begin vanuit de hoek en leg ze met de korte kanten tegen elkaar aan. Zorg ervoor dat je de platen niet te strak tegen elkaar aanlegt, laat een klein beetje ruimte vrij is tussen de ondervloer platen zodat ze nog een beetje kunnen uitzetten. De laatste plaat moet dan opmaat worden gesneden. Begin de volgende rij met het stuk ondervloer dat je over hebt van de vorige rij.

Ondervloer tips

  • Kijk goed of je je deuren moet inkorten, doe dit dan vanuit de onderkant en niet vanuit de bovenkant!
  • Weet je niet zeker welke ondervloer jij nodig hebt? Vraag onze verkoopmedewerkers dan eerst welke type ondervloer het beste is voor jou type ruimte.

Hulp nodig?

Neem gerust contact met ons op (bellen of klik het het app icoontje rechts onderin beeld) of kom langs naar de showroom in Vianen. Onze collega’s staan altijd klaar voor u en hopen u zo goed mogelijk te helpen!

Onze ondervloeren

 3,45 3,90

 1,95 2,40

 2,75

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.