Gebruikersklasse laminaat, alles dat je moet weten

Bij het kiezen van je perfecte laminaatvloer is het belangrijk om te weten hoe een vloer gebruikt gaat worden. Leg je het laminaat op een zolder van een eengezinswoning, een slaapkamer of is het voor een kantoor? In deze blog leggen we je uit hoe de gebruikersklasse werkt.

Het systeem van de gebruikersklassen

De gebruiksklasse is een kwaliteitssysteem dat in de Euro norm is vastgelegd. De gebruiksklasse is er om duidelijk te maken waar het laminaat gebruikt voor behoort te worden. Natuurlijk moet er een juiste ondervloer liggen met plinten die goed gelegd zijn. De gebruiksklasse wordt bepaald op basis van een aantal factoren:

  • De slijtwaarden
  • De vlekbestendigheid
  • De indrukweerstand
  • Dikte van de zwelling na 24 uur onder water te zijn geweest

De klassen zijn onder te verdelen in 4 soorten:

Klasse 23: Dit laminaat is bestemd voor lichtelijke huishoudelijk gebruik. Voor bijvoorbeeld een zolder is dit prima laminaat. Wanneer dit in een woonkamer wordt gelegd die intensief gebruikt wordt, bestaat er een kans dat er snel krassen op ontstaan.
Klasse 31: Dit laminaat is bestemd voor normaal huishoudelijk gebruik. Voor bijvoorbeeld een woonkamer is dit prima laminaat. Laminaat van deze  is meestal 6 tot 8 mm dik.
Klasse 32: Dit laminaat is bestemd voor gemiddeld commercieel gebruik. Het is bijvoorbeeld geschikt kantoorruimtes of hotelkamers. Laminaat van  32 is meestal 8 mm dik.
Klasse 33: Dit laminaat is bestemd voor zwaar commercieel gebruik. Het laminaat is geschikt voor grote kantoren of winkels. Laminaat van deze is vaak dikker dan 8 mm.

Gebruikersklasse

Kortom, hoe hoger de gebruikersklasse is, hoe beter de kwaliteit van het laminaat zal zijn. Bedenk dus na wat voor dikte laminaat je nodig hebt. Bij lichtere vloeren zijn krassen minder snel te zien dan bij donkere vloeren. Onze goedkoopste vloeren zijn vandaar ook vaak lichter gekleurd.

In onze showroom in Vianen kunnen wij u demonstreren hoe deze klasse tot stand gekomen zijn.

Wil je meer weten of ben je benieuwd wat we je te bieden hebben? Bezoek dan onze Showroom in Vianen. In onze showroom kan je zonder afspraak kijken welk laminaat het best bij je past. Ook kan je bij ons terecht voor al je vragen. Twijfel niet om ons te contacteren bij vragen, opmerkingen of feedback.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *