Laminaat met een houtstructuur is al erg bekend en bijna overal verkrijgbaar. Een tegelmotief wordt tegenwoordig steeds populairder en met een goede reden. Wanneer er voor een tegellaminaat gekozen wordt, is tegellaminaat de meest populaire keuze. Tegellaminaat is namelijk goedkoper, makkelijker te leggen en vele andere voordelen ten opzichte van keramische tegels. Hieronder een aantal voordelen:

  • Tegellaminaat kan op een houten ondervloer gelegd worden wegens het lichte gewicht.
  • Geschikt in combinatie met vloerverwarming.
  • In combinatie met de juiste ondervloer goed geluiddempend. Hiermee is het een goede keuze voor bovenwoningen en appartementen.
  • Makkelijk te leggen. Echte tegels leggen is een vak apart.
  • Voelt warmer aan, zeker in combinatie met vloerverwarming.
  • Geen lijm nodig. Tegellaminaat kan los gelegd worden dankzij het kliksysteem.
  • Makkelijk te vervangen wanneer je toe bent aan een nieuwe vloer.
  • Doorgaans goedkoper een keramische tegelvloer.

keramische tegels

Verder gaan we in deze blog dieper in op een belangrijk kenmerk van tegellaminaat.

Tegellaminaat past (bijna) overal

Tegellaminaat wordt niet voor niets steeds populairder ten opzichte van keramische tegels. Voor elk interieur is er namelijk wel een combinatie te vinden met een tegelvloer dat met een standaard laminaatvloer niet te bereiken is. Tegellaminaat is geschikt voor elke ruimte en is niet snel kapot te krijgen. Ook lijkt dit laminaat zo op steen dat vele het verschil niet op zullen merken. Het is in vele gevallen ook een betaalbare optie aangezien de goedkoopste modellen doorgaans al onder de 10 euro per vierkante meter te vinden zijn.

Zelfs voor vochtige ruimtes zoals de badkamer of keuken is tegellaminaat uitermate geschikt. Daarvoor is het ‘aqua’ tegellaminaat ontworpen. Aqualaminaat ziet eruit als normaal tegellaminaat maar bezit een extra laag dat de naad en het kliksysteem waterbestendig maakt. Normaal gesproken ligt er een andere vloer in de badkamer of keuken, ook dat is nu niet meer nodig. Dit oogt nu een stuk rustiger. Niet alleen fungeert de extra laag als bescherming tegen vocht maar ook nog als antisliplaag. Interesse in aqualaminaat? Contacteer ons met je wensen en we zullen je zo snel mogelijk contacteren!

Heb je na het lezen toch nog vragen? Twijfel niet om contact met ons op te nemen. Je kan ook altijd langskomen bij onze showroom in Vianen. Hier kan je de vele vloeren onder natuurlijk licht zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *