Houten vloer restaureren

Wanneer je van plan bent een houten vloer te restaureren is het verstandig om je hier eerst goed over te laten informeren. Met deze blog geven wij je de fundamenten mee die nodig zijn om succesvol een houten vloer te restaureren.

Massief houten vloer

Massief eiken parket bestaat voor 100% uit houten planken. Deze planken zijn tussen de 6 en 22 mm dik. Planken tot een dikte tot 10 mm worden vaak verlijmd en genageld op een houten ondervloer. Vervolgens kan de vloer behandeld worden naar wens. Dikkere planken van 14 mm tot 22 mm worden meestal genageld zonder verlijming. Om deze te restaureren is vaak een expert nodig.

Lamelparket

Een lamelparket vloer bestaat uit samengestelde delen hout of planken. Lamelparket is dus niet 100% eikenhout. Doordat lamelparket vaak kruislings verlijmd is, werkt de vloer minimaal. Overigens zal de vloer altijd een beetje werken, aangezien het een natuurlijk product blijft.

Houten visgraat vloer restaureren

Bij visgraat parketvloeren worden de planken in een V vorm gelegd waarbij de kop van de plank in het lange deel van de andere plank geschoven wordt. De banen moeten lijnrecht op elkaar staan voor het optimale resultaat. Een visgraatvloer restaureren is vakwerk. Dit houd niet in dat het niet mogelijk is.

Hulp inschakelen

Contacteer de parketwinkel waar de vloer is aangeschaft en leg de vraag voor, deze parketteurs hebben vaak verstand van zaken en kunnen je verder helpen op dit vlak. Waarschijnlijk wordt je gevraagd om foto’s van de vloer en de aankoopbon, zodat het werk ingeschat kan worden. Ook is het mogelijk dat er een parketteur op locatie langskomt. Daarna wordt er een offerte opgemaakt.

Ook wij kunnen uw houten vloer voor je restaureren in veel gevallen. Wanneer restaureren echt geen optie is kunnen wij je ook alternatieven meegeven. Vul het contactformulier hier in en we zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen. Toch opzoek naar een nieuwe vloer? Bekijk dan ons assortiment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *