Lees verder om onze stappenplan door te nemen voor het zwevend leggen van een houten vloer. De uitleg geeft een eenvoudig en snelle manier van leggen van een houten vloer weer. Kom je er toch nog niet uit? Neem dan contact op met onze parket expert. 
Eiken parket vloer in de keuken
1. Verwijder oneffenheden en maak de bestaande ondergrond stofvrij met een bezem of stofzuiger.
2. Leg de planken in de ruimte waar je deze gaat leggen zodat deze wennen aan het klimaat van de ruimte. Klimaat dient circa 18 graden te zijn. Warmer mag ook. Leg deze minimaal 4 dagen in deze ruimte.
3. Betreft het de begane grond, dan leg je eerst een vochtfolie en daarop een ondervloer. Op de verdiepingsvloeren hoef je geen vochtfolie te gebruiken. Ondervloeren zonder vochtfolie volstaan hier. De eerste 3 rijen zijn heel belangrijk. Deze vormen de stabiliteit en zorgen ervoor dat daarna de rest veel sneller en eenvoudig gelegd kan worden.
4. Begin bij de langste muur in de betreffende ruimte. Leg de planken overal 1 cm vrij van de muur, leidingen, kozijnen en andere obstakels. Plaats tussen de planken en de muur afstandhouders of klosjes van 1 cm maximaal zodat de vloer eventueel nog kan werken onder de plakplinten en muurplinten. Houd de groef van de vloerplank naar de muurzijde. Doe houtlijm op de mes van de kopkanten van de planken alvorens deze in elkaar te schuiven.

5. Heb je de eerste rij planken met de kopkanten aan elkaar gelijmd, dan doe je lijm op de mes van deze eerste rij planken. Schuif daarna de groef van de 2e rij planken in de gelijmde mes van de eerste rij.

6. Dit herhaal je bij de derde rij planken die je gaat leggen. Als je 3 rijen hebt gelegd kun je het beste de houtlijm even een half uur laten drogen zodat je een stabiele basis hebt om de rest van de rijen te leggen.Let op! De houtlijm die tussen de naden van de planken omhoog komt dient direct met een vochtige doek of spons verwijdert te worden. Zorg dat je deze bij de hand hebt.

Tip! Neem de tijd voor een mooi resultaat. Twee mensen weten meer dan 1, het gaat sneller en is ook gezelliger.

Tijdens het leggen kun je altijd onze parketexpert bellen of appen als je nog vragen hebt. Samen maken we er iets moois van! 06 225 225 16

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.