Regelmatig krijgen we in de showroom mensen die ons advies vragen over interieur en welke vloer daar bij past. Voorop gesteld dat interieur een kwestie van smaak is en wij alleen kunnen adviseren welke vloer er bij welke stijl past. Jij blijft degene die de keus moet maken. Om je een eindje op weg te helpen hebben we enkele stijlen in het kort beschreven met onze mening daarbij vermeld.

Mocht je meer advies willen over welke kleur vloer er bij je gordijnen past, neem een stukje stof mee. Heb je een bepaalde kleur op de muur die je niet wilt overschilderen, breng een staaltje van de verf mee. In onze showroom hebben we genoeg kleuren houten vloeren dus ongetwijfeld dat er een naar jouw smaak bij zit. Voor elk interieur de juiste kleur vloer.

Landelijk interieur

Bij een landelijk interieur raden wij een mooi verouderde vloer aan. Een ouder lijkende vloer staat zoveel mooier in een landelijk huis. Want stel u zich voor hoe een splinternieuwe glimmende vloer bij een landelijke inrichting zou staan! Een gekraste vloer of een geborstelde vloer passen geweldig in een landelijke inrichting. De vloer krijgt dan een authentieke ‘oude’ look die zo mooi bij een country style past.

Modern interieur

Heeft u een modern ingericht huis of een modern kantoor? Eigenlijk is het helemaal af als alle onderdelen van uw interieur bij elkaar te passen. Een strakke witte vloer maakt daar dan ook deel van uit. Dan past daar een wit geoliede vloer perfect bij, maar ook een White Wash vloer zal het fantastisch doen in het moderne interieur. In welke kleur uw huis of bedrijf is ingericht.

Modern zwarte keuken

Barok stijl

In een huis dat in een authentieke barokstijl is ingericht, zal een donker gerookte vloer of een mahonie vloer prachtig staan. U kunt deze donker gekleurde vloer ook gekrast geleverd krijgen en de krassen kunnen dan bijvoorbeeld zwart gekleurd worden, om de look perfect te vervolmaken. Zo levert Exzellenz Parket voor ieder interieur de perfect passende eikenhouten vloer.

Industrieel wonen

Een van de allernieuwste ontwikkelingen van de laatste jaren in eikenhouten vloeren is de industriële look. Tegenwoordig is een industriële stijl erg gewild, zowel in bedrijfsinrichtingen als in interieurs bij de mensen thuis. Bij een industriële stijl past een diepzwart geoliede vloer natuurlijk uitmuntend. Maar ook een grijs geoliede vloer zal prachtig staan en perfect bij het interieur passen. Want de stoere industriële inrichting vereist zeker een stoer ogende eikenhouten vloer.

Restaureren of vervangen?

Restaureren of vervangen? Eiken houten parket vloeren gaan doorgaans een leven lang mee en doorstaan elk interieur. Er zijn vloeren bekend van 400/500 jaar oud die er nog uitzien alsof ze gisteren zijn gelegd, exclusief de gebruikerssporen dan. Eikenhout behoort tot de sterkste houtsoorten die er bestaan en een eikenboom van 1000 jaar oud is dan ook geen uitzondering. Eikenhouten vloeren zijn dus van alle tijd en niks nieuws in een interieur. Er is natuurlijk een reden dat eikenhouten vloeren nu nog verkocht worden. Elke eiken vloer heeft een uniek karakter en uitstraling. Geen enkele vloer is hetzelfde. Eikenhout leeft door als vloer, de knoesten worden beter zichtbaar, hier en daar een mooie authentieke scheur en natuurlijk de kleur.

Voor thuis en op de zaak

Een eiken houten vloer is niet alleen geschikt voor je huis interieur. Menig bedrijf, winkel of kantoor is er van overtuigd dat een eiken vloer tegen een stootje kan. men denkt vaak dat een eiken vloer veel onderhoud nodig heeft maar het tegendeel is waar. Er zijn eiken vloer bekend van honderden jaren oud die er nog als nieuw uitzien. Een laminaat gaat maar een jaar of 5 mee bij erg intensief gebruik. Denk jij aan een nieuwe vloer, kom dan eens langs bij Exzellenz Parket in Raamsdonksveer of Vianen.

Oude parket vloer restaureren

Veel mensen die een ouder huis kopen kiezen er dan ook voor om de eventueel aanwezige oude parketvloer niet te vervangen maar te laten opknappen naar de originele staat of ze laten kleine delen vervangen die niet meer te repareren zijn. Goed bedoelde acties en wij zijn natuurlijk alleen maar blij met het behouden van mooie eiken houten vloeren die honderd jaar geleden zijn gelegd door ambachtelijk opgeleide parketteurs.

Hippe eiken vloer

Wie denkt dat een eiken houten vloer alleen in een klassiek interieur past heeft het mis. Een eiken houten vloer past tegenwoordig in elk huis en bij elke interieur smaak. Dankzij de vele behandelingen die eiken kan ondergaan en de kleurkeuze is er altijd wel een geschikt voor jou. Een mooie oud geborstelde grijze eiken vloer voor een industrieel interieur met veel metaal en stoere materialen zoals beton. De ideale mix van ultra modern met een klassieke vloer.

Maak je keuze

Een eiken houten vloer is niet de goedkoopste optie dus de keuze voor een bepaalde kleur moet goed doordacht zijn. Het is dan ook niet ongebruikelijk om wat kleur samples mee naar huis te nemen. Een plank van een bepaalde kleur geeft natuurlijk niet een compleet beeld van hoe je vloer eruit komt te zien. In winkels hebben ze vaak een groter oppervlakte liggen. Het is altijd raadzaam om indien mogelijk wat verf kleurstalen en stof mee te nemen als je een vloer gaat uitzoeken.

Keuze gemaakt?

Indien je je keus gemaakt hebt is het natuurlijk spannend hoe het resultaat is geworden. Is het zoals je voor ogen had, staan de meubels er goed bij? Is alles klaar dan kun je genieten van een 100% natuurlijk product in huis wat de rest van je leven mooi blijft. Mits je je vloer goed onderhoud natuurlijk, maar daar kun je ons alles over vragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.