Krasjes in het laminaat

Na flink gewerkt te hebben om de laminaat vloer er strak in te krijgen, ligt hij er eindelijk in. Blij dat je nu eindelijk kunt genieten van de vloer van je dromen. Enkele dagen later beginnen zich de eerste krassen te vertonen, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Kleine krassen en putjes in je gloednieuwe laminaatvloer zijn makkelijk te voorkomen.

Volledig uitsluiten kun je niet maar zoals elke vloer kun je ook laminaat beschadigen. Met een paar goedkope oplossingen kun je voorkomen dat je laminaat beschadigd raakt door alledaags gebruik.

Hier een aantal tips die al een groot verschil zullen maken:

  • Elke interieurzaak heeft ze, viltjes die je onder je meubels kunt bevestigen om krassen te voorkomen. Let er op dat je niet de zelfklevende neemt maar die met een pin. Die blijft doorgaans beter zitten. Bij het schuiven van de meubels zal het in elk geval niet krassen.
  • Schoenen uit! Klinkt eenvoudig maar is wel het meest doeltreffend. Hoe vaak blijft er wel niet een steentje of zand onder de zolen hangen die je vervolgens mee naar binnen loopt. Goed je schoenen vegen helpt al wat maar 100% lost het niet op. Pantoffels in huis zijn ook lekker.
  • Heb je een kantoor aan huis waar een houten of laminaatvloer ligt, dan wil je uiteraard geen krassen. Ga eens langs de kantoorvakhandel, speciaal voor bureaustoelen zijn er doorzichtige matten zodat de wielen van de bureaustoel je vloer niet beschadigen.
  • Spelende kinderen kunnen ook behoorlijk wat schade aanrichten, autootjes rijden nu eenmaal het beste met een glad oppervlak. Geef ze een speelkleed of een eigen speelkamer als dat mogelijk is. Zo blijft de laminaatvloer in de huiskamer tenminste intact .
  • Misschien denk je er niet aan, maar ook honden met scherpe lange nagels kunnen krassen veroorzaken, zorg dus dat ze op tijd geknipt worden.

Laminaat zonder krasjes

Vochtige ruimtes

Niet alleen krasjes in je laminaat ontsieren je vloer, ook water kan je vloer beschadigen. Let daarom altijd op bij het water geven van je planten. Zorg dat je een droge doek bij je hebt. Al kun je natuurlijk ook een watervast aqualaminaat leggen. Uiteraard zijn er nog veel meer voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen om beschadigingen te voorkomen. Lees in deze blog meer over de ideale luchtvochtigheid voor uw vloer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.