Tegenwoordig is het mogelijk om allerlei bewerkingen op uw eiken Lamelparket toe te voegen zodat de vloer precies naar uw wens wordt gemaakt. Er zijn vele manieren om uw lamelparket te bewerken. Om het makkelijk te maken zetten we het in deze blog even op een rijtje in begrijpelijke taal. Op basis hiervan kunt u bepalen welke van toepassing is op uw situatie.

Getrommeld 

Bij het trommelen van een vloer worden er kleine deukjes in de vloer gemaakt. Dit wordt gedaan in een grote trommel waarin schroefjes en boutjes zitten. Met als resultaat een vloer die er geleefd uitziet.

Geschaafd 

De oppervlakte van een geschaafde vloer is egaal, maar de structuur van de nerf is nog wel duidelijk zichtbaar. Een oppervlakte dat geschaafd is geeft een rustige natuurlijke uitstraling in combinatie met de houtnerven en olie.

Verouderd 

Bij het verouderen van de vloer worden kleine deukjes en krasjes in het hout gemaakt waardoor het er ook gebruikt uit gaat zien. Het verouderen is te vergelijken met trommelen, maar dan minder intensief.

Lamelparket bewerken

White wash 

Met een White wash behandeling geeft u uw vloer een nieuwe kleur. White wash bevat wit pigment waardoor de vloer een lichtere uitstraling geeft. U kunt de olie gemakkelijk op een katoenen doek aanbrengen waarna het op de vloer geboend kan worden. Het is belangrijk dat de vloer goed geschuurd is en is ontdaan van oliën voordat u met het White washen begint.

Uiteraard kunt u de vloer ook in andere tinten kleuren, bekijk hiervoor eens 123-protect.

Vergrijsd 

Bij vergrijzen geeft u uw onbehandelde vloer een wat doorleefde look. U kunt dit met meerdere soorten wash doen. Het is verstandig om in een keer een grote hoeveelheid te mengen, zodat u alles met een lading kunt doen. Er kan zo geen kleurverschil optreden. Bekijk hier onze meerdere soorten wash.

Geschuurd 

Wanneer uw vloer geschuurd wordt, krijgt hij een rustieke look. De nerf wordt namelijk meegenomen in het schuren. U kan zelf bepalen in welke mate er geschuurd wordt en hoeveel er van de houtstructuur overblijft.

Houten vloeren bewerken met 123 Protect

Via ons kunt u ook gemakkelijk zelf uw Lamelparket bewerken. Uw vloer whitewashen, kleuren of vergrijzen is bijvoorbeeld gemakkelijk gedaan met onze Colors of Nature collectie. Het bestellen van deze kleurolie is net zo makkelijk als online kleding bestellen, vandaag voor drie uur besteld? Morgen in huis. Bekijk vanaf hier de 123 Protect website voor het onderhouden, beschermen en behandelen van uw houten vloer.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via de mail, chat of telefoon. Natuurlijk kunt u ons ook bezoeken in onze Showroom.

Dit bericht is gepost in Tips. Bookmark de link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.