Gereedschap voor het leggen van een laminaatvloer

Het leggen van laminaat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Afhankelijk van de oppervlakte die gelegd moet worden ligt de vloer er vaak al binnen een dag in. Een belangrijke factor in het succesvol liggen van de vloer is gereedschap. In deze blog proberen we u zoveel mogelijk informatie te geven wat betreft gereedschap bij laminaat.

Gereedschap

Goede voorbereiding

Voordat je aan de gang gaat met het leggen van de vloer, is het belangrijk de vloer eerst goed te laten acclimatiseren. Dit zorgt ervoor dat de laminaatvloer kan wennen aan de nieuwe temperatuur en luchtvochtigheid. Op deze manier gaat het laminaat minder werken en zullen er minder bollingen optreden.

Laminaat snijden

Het snijden van laminaat is bij veel mensen een van de grootste ergernissen. Goed gereedschap kan hier een groot verschil in maken. Wij adviseren hier dus ook niet op te bezuinigen aangezien het flink invloed kan hebben op het resultaat. Bovendien ben je voor een laminaatknipper minder dan 50 euro kwijt.

Gereedschap en plinten

Voordat het laminaat gekocht wordt is het belangrijk om te weten welke plint je nodig hebt. Per situatie kan dit overigens verschillen. Wij adviseren dus ook altijd een foto mee te nemen of genoeg informatie aan de verkopers mee te geven, zodat daar rekening mee gehouden kan worden. Plinten op maat knippen kan soms een probleem zijn. Gebruik daar dan een plintenschaar voor. Deze hoeft ook niet duur te worden, voor 40 euro heb je vaak al een goede plintenschaar.

Gratis laminaatknipper?

Bij ons krijg je bij aankoop van € 300,- aan laminaat gratis een laminaatknipper t.w.v. € 50,- cadeau! Bezoek onze showroom om laminaat en andere benodigdheden te bestellen. Zit u toch nog met vragen? Twijfel niet om ons te contacteren. Wij hebben jarenlang ervaring met vloeren en zullen vast en zeker een mooie oplossing weten. Hier kunt u contact met ons opnemen. Ook kunt u altijd langskomen in onze showroom in Raamsdonksveer. U hoeft zelf geen afspraak in te plannen.

Begin met chatten!
Hulp nodig?
Hallo!
Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn?