Laminaat kiezen kan lastig zijn vanwege de enorme keuze. De reden om een nieuwe vloer te kiezen verschilt per situatie. Een verhuizing, renovatie of verbouwing kan hier een goede reden voor zijn. Maar welke vloer kies je? Elke vloer heeft namelijk eigen kenmerken, voor- en nadelen en onderhoud. Maar ook elk situatie is anders, wat is je budget, naar welke kleur gaat de voorkeur en hoeveel groeven wil je? Zoveel mogelijkheden dat je er bijna keuzestress van zou krijgen. Hier zetten we alles even voor je op een rijtje.

Laminaat kiezen

Welke soorten laminaat zijn er?

  • Kliklaminaat
  • Vlak laminaat
  • Extra breed laminaat
  • Tegellaminaat
  • Aqua- of Waterbestendig laminaat

Hierboven onderscheiden we vijf soorten laminaat. Elk van deze soorten verschillen weer in uitstraling, dikte, gebruikersklasse, afmeting, prijs, v-groef etc. Over deze onderwerpen zijn individuele blogs geschreven zodat je hierover verder kan lezen. Om het laminaat kiezen zo makkelijk mogelijk te maken, is het belangrijk om over elk soort iets te weten. Hieronder zal er per soort laminaat een uitleg gegeven worden zodat je na kan gaan of dit iets voor je is.

Kliklaminaat

Kliklaminaat

Kliklaminaat is laminaat met een lijm-vrij kliksysteem. Dit kliklaminaat is dus te leggen zonder er lijm voor nodig te hebben. Door de verbinding tussen groef en veer is het mogelijk om 2 planken in elkaar te klikken. Het is daarom ook mogelijk een kliklaminaat vloer opnieuw te gebruiken in bijvoorbeeld een andere kamer of woning. Al onze vloeren zijn verkrijgbaar als kliklaminaat.

Vlak laminaat

Vlak laminaat

Vlak laminaat is laminaat zonder v-groef. De absentie van en v-groef zorgt ervoor dat het een vlakke vloer wordt zonder groeven. Er zijn dus geen individuele planken te zien aangezien de groef niet zichtbaar is.

breed laminaat

Extra breed laminaat

Extra breed laminaat is laminaat dat zoals de naam al doet vermoeden, extra breed is. Dit laminaat is meestal tussen 19, 24 en 28 cm breed. De prijs van extra breed laminaat ligt doorgaans iets hoger dan bij standaard kliklaminaat.

Tegellaminaat

Tegellaminaat

Tegellaminaat is laminaat dat oogt als echte vloertegels. Laminaat tegels zijn de laatste tijd erg populair geworden aangezien dit laminaat bijna niet van een echte tegel te onderscheiden is. Alle voordelen van laminaat met de uitstraling van een tegelvloer.

waterbestendig laminaat

Waterbestendig laminaat

Waterbestendig laminaat is geschikt om in de badkamer en keuken te gebruiken. Zo is het mogelijk om over een hele verdieping dezelfde laminaatvloer te leggen, wat zorgt voor een rustige uitstraling. Waterbestendig laminaat beschikt over een extra toplaag en een speciale lijm om ervoor te zorgen dat het laminaat watervast blijft.

Laminaat stijl kiezen

Nadat je hebt gekozen welk soort laminaat je nodig hebt, kan je gaan kijken welk soort laminaat het mooist vind. Bij elke vloer hebben we foto’s van de vloer staan, zodat je gemakkelijk kan zien of je het wat vind. Toch raden wij klanten altijd aan om langs te komen in de Showroom. Niet alleen omdat we in de Showroom meer modellen hebben, maar ook omdat de vloer er in het echt altijd iets anders uitziet. Ook kan de vloer in de showroom in verschillende soorten licht worden vertoond. Alles om het laminaat kiezen zo makkelijk mogelijk te maken.

Nadat je je laminaat hebt gekozen, is het ook belangrijk om een geschikte plint (plakplint of muurplint) uit te kiezen. Voor laminaat hebben we voor elk model een speciale plakplint die bij het structuur en motief van het laminaat past. Natuurlijk kan je altijd voor een andere plint kiezen. In onze blog “Welke plint past bij jou?” gaan we meer de diepte in over plinten.

Als laatst is het ook belangrijk om te weten welk soort ondervloer je nodig hebt. Dit is vooral afhankelijk van de ondergrond van je kamers, geluidseisen en een eventuele vloerverwarming. Ook hierover zullen we in de Showroom meer kunnen vertellen. Lees je hier liever nog even over door? In onze blog “Ondervloer kiezen, dit moet je weten” lees je het.

Laminaat wordt het meest gekozen

En voor een goeie reden. Laminaat is namelijk vrij betaalbaar en er zijn veel dessins van aanwezig. Vooral duurdere modellen zijn vaak bijna niet te onderscheiden van een parketvloer, zonder de extra onderhoud. Ook is laminaat makkelijk te leggen, wat veel scheelt in de legkosten. Zo bespaar je jezelf de kosten van een vloerenlegger. Dit kan overigens ook makkelijk uitbesteed worden. Toch is er ook binnen laminaat erg veel keuze. Zo is het belangrijk om na te gaan waar je de vloer voor wil gebruiken. Intensief gebruik voor in een kantoor of weinig gebruik op een zolderkamer? In deze blog leggen we meer uit over laminaat gebruiksklasse. Zelfs voor de vochtige ruimtes is er geschikt laminaat, het zogenaamde aqua laminaat, daar kan je in deze blog meer over lezen.

Laminaat kiezen uitbesteden

Het is in ieder geval verstandig om je wensen door te geven bij het kopen of oriënteren naar een vloer. Zo kan de specialist meedenken die ervaring heeft in het kiezen van vloeren. Zaken als een huisdier of laminaat in een badkamer kunnen grote gevolgen hebben. De verkopers nemen alle tijd voor je dat nodig is, dus mocht je twijfelen adviseren wij om inspiratie in onze showroom op te doen. Zit je toch nog met vragen? Twijfel niet om ons te contacteren of langs te komen natuurlijk. Wij hebben jarenlang ervaring met vloeren en zullen vast en zeker een mooie oplossing weten. Hier kunt u contact met ons opnemen. Ook kunt u altijd langskomen in onze showroom in Vianen. U hoeft zelf geen afspraak in te plannen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.