Bent u van plan te gaan renoveren of verbouwen? Bij het leggen van de vloer is de ondervloer erg belangrijk welke ondervloer u neemt. De ondervloer zorgt namelijk voor de basis van de vloer. Niet elke eikenhouten vloer gaat samen met elke ondervloer namelijk. Het soort ondervloer dat het best bij u past hangt af van meerdere factoren. Laat u dus ook goed informeren bij het kopen van de vloer. In deze blog geven we u meer informatie over de ondervloeren.  

Vocht en temperatuur 

Heeft u een koude en mogelijk vochtige ondergrond zoals bij een woning op de begane grond? Dan heeft u een vochtfolie nodig. Wij verkopen vochtfolie ook los, zodat u niet per se een ondervloer uit hoeft te kiezen die een vochtfolie in zich heeft. Wij adviseren op de begane grond altijd vochtfolie te gebruiken, aangezien er tussen een koude ondergrond en uw houten parketvloer condensvorming kan ontstaan. Na een tijdje kan hierdoor schimmelvorming plaatsvinden.

Een ondervloer kiezen op basis van ondergrond 

Voordat u een ondervloer kiest, kunt u het best eerst naar uw huidige ondergrond kijken. Is de ondergrond onregelmatig? Kies dan een wat dikkere ondervloer. Heeft u een egale betonnen ondergrond? Vaak voldoet een 2mm dikke ondervloer dan al. Hoe onregelmatiger de ondergrond is, hoe dikker de ondervloer moet zijn om die onregelmatigheden op te pakken. In sommige gevallen is de ondergrond zo onregelmatig dat de vloer geëgaliseerd moet worden. De kosten hiervan kunnen hoog oplopen, dus kijk bij het kopen van een huis hier ook even naar

Ondervloer kiezen

Ondervloer kiezen; Geluidseisen 

Heeft u een appartement of bovenwoning waardoor u een geluiddempende ondervloer nodig heeft? Wij hebben een aantal geluiddempende ondervloeren op voorraad. Zoals de Reducesound van 3mm. Deze ondervloer is TUV gecertificeerd, waarmee hij voldoet aan de Europese norm. De Reducesound reduceert in ieder geval 10dB.

Laminaat of houten vloer

Bij laminaat moet u altijd letten op dat de ondervloer niet te zacht is. Ondervloeren op een rol zijn altijd zacht. Heeft u een dikkere ondervloer nodig? Kies dan voor de Softboard ondervloeren. Dit zijn ‘harde’ ondervloeren en zijn als het ware planken.

Heb je na het lezen toch nog vragen? Twijfel niet om contact met ons op te nemen. Je kan ook altijd langskomen bij onze showroom in Vianen. Hier kan je de vele vloeren onder natuurlijk licht zien. Voor onderhoudsproducten kan je deze website bezoeken voor de beste onderhoudsproducten voor houten vloeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *