Lees verder om onze stappenplan door te nemen voor het zwevend leggen van een visgraat vloer. De uitleg geeft een eenvoudig en een snelle manier van leggen van een luxe visgraat vloer weer. Kom je er toch nog niet uit neem dan contact op met onze parket expert. 

Lees het stappenplan zorgvuldig

1. Verwijder oneffenheden en maak de bestaande ondergrond stofvrij met een bezem of stofzuiger.

2. Leg de planken in de ruimte waar je deze gaat leggen zodat deze wennen aan het klimaat van de ruimte. Klimaat dient circa 18 graden te zijn. Warmer mag ook. Leg deze minimaal 4 dagen in deze ruimte.

3. Betreft het de begane grond, dan leg je eerst een vochtfolie en daarop een ondervloer. Op de verdiepingsvloeren hoef je geen vochtfolie te gebruiken.

Visgraat leggen illustratie
Mes en Groef plank illustratie

4. Bepaal nu de hartlijn. Door deze lijn te zetten is het eenvoudig welke lijn de eerste vloerdelen baan dient te volgen. Kies de plek voor de hartlijn op ongeveer het midden van de ruimte. Deze lijn dient evenwijdig van de muur te lopen van de ene kant naar de andere kant van de kamer. Teken met een spatlijn, potlood of stift deze evenwijdige lijn op de reeds gelegde ondervloer.

5. De eerste twee banen kunnen vervolgens gelegd worden, met de punt van het eerste vloerdeel op de lijn en de punt van het andere vloerdeel ook op de lijn. Zie de tekening voor verduidelijking. De rest gaat bijna vanzelf! Breng lijm aan op de mes van de kopkant en langse zijde van het eerste vloerdeel.

Let op!

De houtlijm die tussen de naden van de planken omhoog komt dient direct met een vochtige doek of spons verwijdert te worden. Zorg dat je deze bij de hand hebt.

Schuif de groefzijde van het andere vloerdeel in de verlijmde mes deel van het vorige deel. Dit is het begin van de eerste twee banen, een linkse baan en een rechtse baan. De eerste twee banen zorgen ervoor dat de rest eenvoudig word. Je hoeft nu alleen deze andere banen links en rechts aan de eerste banen te leggen.

6. De volgende banen. Als je al een paar vierkante meter hebt gelegd van de eerste twee banen, dan kun je ook de andere banen alvast leggen. De volgende banen kunnen eenvoudig links en rechts aangesloten worden op de reeds gelegde banen. Je verlijmt dus altijd alle messen van de vloerdelen aan de langse en kopse zijden. Simpel en snel dus!

Tip! Neem de tijd voor een mooi resultaat. Twee mensen weten meer dan 1, het gaat sneller en is ook gezelliger.

Tijdens het leggen kun je altijd onze parketexpert bellen of appen als je nog vragen hebt. Samen maken we er iets moois van! 06 225 225 16

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *